Levél egy anorexiás lánynak

Kötelező minden nőnek!

Betűleves

Azért írom ezt a levelet most Neked, mert láttalak. Látlak hétről hétre, nézlek, szemléllek, érzem az aurád is. Mert érzem. És azt érzem, hogy gyönyörű vagy. Sugárzó, fantasztikus, erős, csinos, minden porcikájában gyönyörű testű és lelkű Nő. Így, nagybetűvel.

De sorvadsz. Sorvaszt az emberek vélt véleménye, a múltbéli sérelmek, az iskolai emlékek a csúfolódó osztálytársakról, az anyád szavai, a párod elégedetlensége… Nyesegetik csillogó, tiszta tollú angyalszárnyadat a divatmagazinok torz képei, az irreális elvárások, a drogot reggeliző és cigarettát ebédelő szupermodellek önfenntartásra és reprodukcióra is képtelen fizikuma, melyet etalonnak kiált ki a világ. Letépi a szépséges fejedről a glóriát a környezeted, a támogatás hiánya, a maró, savas társas magány, az ugyanolyan napok ólmos terhe.

Féltelek. Féltelek.

De kérdem én: hagyod? Miért hagyod? Miért engeded a jelentéktelen, a fontossági sorrendben kizárólag saját magad után következő embereknek, hogy ezt tehessék, s meg is tegyék Veled? Mert ők megteszik. Ha engeded, hogy felfaljanak, fel fognak…

View original post 671 további szó

Reklámok

One thought on “Levél egy anorexiás lánynak

Mondd ki!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s